youtube g+ face

heplogo

HRVATSKI ELEKTROGOSPODARSKI SINDIKAT Podružnica ELEKTRODALMACIJA Split

Poljička cesta 73. 21000 Split

Tel.++385(21) 439-125, fax 439-380, Žiro račun 2330003-1400131260, MB0284882

naslovna

organizacija

pogodnosti

dokumenti

linkovi

č.p.p.

   

stlogo

ELEKTRODALMACIJA SPLIT

 

 

galeb
 

kamen, stina, more, galeb, struja, mulić, borovina, nebo, cvrčci.....

Pogledajte naše fotografije na Picasi (link gore desno)


HES PRESS


GLASILO HRVATSKOG ELEKTROGOSPODARSKOG SINDIKATA

OBAVIJEST ČLANOVIMA HES-a I OSTALIM ZAPOSLENICIMA ELEKTRODALMACIJE SPLIT 
listopad 2014.
 
vip

Podružnica HES-a Elektrodalmacija Split i VIP dogovorili su suradnju uz pogodnu cijenu uređaja i tarifa. Više o tome pročitajte među našim pogodnostima

 


t-mobile

Podružnica HES-a Elektrodalmacija Split i T-Mobile produžili su suradnju uz novu ponudu uređaja i tarifa.

Cjenik mobitela na web stranici će se još značajno korigirati ovisno o akcijama, tarifi i broju priključaka na pojedinog člana.

Više o ponudi uređaja možete saznati na našoj stranici sa pogodnostima.

 

 

 
srpanj 2014.
 

KOLEKTIVNI UGOVOR - PROPAO POKUŠAJ MIRENJA

Objašnjenje pogledajte ovdje.

 

 

Podružnica HES-a je dogovorila suradnju sa još jednom autopraonicom, Colibri u Osječkoj ulici u Splitu. Detalje možete vidjeti u našim pogodnostima.

 

 
PROFIL MOZAIK
 

S HES-om do povoljnijih školskih udžbenika

 

I ove godine, Vaš omiljeni sindikat i PROFIL MOZAIK dogovorili su povoljnu kupovinu cijelog asortimana uz posebnu akciju za školske udžbenike. Detaljnije pogledajte na našoj stranici sa svim sindikalnim Pogodnostima.

Izjavu za obustavu plaće u korist firme Profil-Mozaik možete preuzeti ovdje.

 


lipanj 2014.
 

Ponuda informatičke opreme

 
Hrvatski Telekom nudi članovima HES-a povoljnije cijene informatičke opreme (Računala, Tableti, Printeri, Monitori). Ponudu možete pogledati ovdje.
 

svibanj 2014.
 

Kolektivni ugovor

U cijelosti donosimo zajedničko priopćenje HES-a i NSRHEP-a vezano uz (ne)sklapanje kolektivnog ugovora. Pronađite ga ovdje.

 

HES Elektrodalmacija Split osigurao je svojim članovima suradnju sa trgovinom GRAĐA.

U uvjete pogledajte među našim Pogodnostima

gradja
 

 

HES Elektrodalmacija Split osigurao je svojim članovima suradnju sa autopraonicom Damir (ex DADO), uvjete pogledajte među našim Pogodnostima

 


travanj 2014.
 
Podružnica HES – a ED - Split  organizira izlet 17.05.2014 (subota) u DUBROVNIK

 pogledajte detalje ovdje

 
dubrovnik

ožujak 2014.
 

Izbori za Radničko vijeće - 5. ožujka 2013.

 

- rezultati (PDF)

- sporazum Elektrodalmacija - Radničko vijeće (.doc)

- poslovnik rada Radničkog vijeća(.doc)

 

veljača 2014.
 
rjesenje
 
 
euroherc

HES i EUROHERC uspješno surađuju a uvjete pogledajte među našim Pogodnostima

 
 
autokreso
 

HES i AUTOKREŠO i dalje surađuju uz nove uvjete za posebne pogodnosti za Vašeg cestovnog ljubimca. Detaljnije pogledajte na našoj stranici sa svim sindikalnim Pogodnostima.

 
 
siječanj 2014.
 
perutnina

Tvrtka Perutnina Ptuj i Vaš Sindikat HES našli su zajednički interes u poslovnoj suradnji, te vam omogućuju kupovinu asortimana ovog trgovačkog lanca u gotovini sa popustom od 10 %.

Detaljnije pogledajte na našoj stranici sa svim sindikalnim Pogodnostima.

 
 
Božić 2013.
 

Description: 1920x1080 Wallpaper christmas decorations, gift, red, twig, needles, hoarfrost

Svim članovima HES-a, kao i svim ostalim radnicima našeg poduzeća, želimo


čestit BOŽIĆ i sretnu i uspješnu NOVU 2014. godinu


te ujedno ovim putem obavještavamo sve naše  drage i cijenjene članove da smo povodom predstojećih blagdana  za njih osigurali i podijelili sljedeće darove:
- iznos novca od 500,00 KN (koji je uplaćen na njihove tekuće račune)
- prigodni HES-ov  kalendar.
Nije puno, al' čovika bar malo razveseli!
Eto, toliko od nas za ovaj put, i još jednom Vam želimo sve najbolje!

Vaši,
HES – Odbor podružnice Elektrodalmacija Split i Fond solidarne pomoći

 
 
listopad 2013.
 
 
Članstvo u HEP mirovinskom fondu
 

Podsjećamo na pogodnosti koje Vam nudi članstvo u našem Mirovinskom fondu u kratkoj rekapitulaciji koju možete preuzeti ovdje.

 
 
 

Bilješka sa sastanka predsjednika Uprave HEP-a i sindikata

 

Dana  22.listopada.2013. održan je sastanak predsjednika Uprave HEP d.d. sa predstavnicima registriranih sindikata u HEP-u na temu Program rada Uprave. Gospodin Tomislav Šerić, predsjednik Uprave HEP d.d. istaknuo je da se promjene ne rade radi njegovog hira, pritisaka medija i slično, nego su one nužnost, te da radnike HEP-a itekako treba zanimati Program rada Uprave HEP d.d., jer o njemu ovisi budućnost HEP-a. Kroz restrukturiranje planira se doći do bolje definiranih procesa i veće efikasnosti. Moramo biti svjesni da se okolnosti mijenjaju, a mi smo ostali isti, u nekim segmentima nismo dobri i to moramo popraviti.....

Cijeli članak pročitajte ovdje..

 
 
Podružnica HES –a ED-Split organizira izlet 09.studenog 2013. (subota) u  BiH ,  Travnik – Vlašić
 
Ruta je 208 km, otprilike 3 sata i 15 minuta.
Travnik je smješten u dolini rijeke Lašve okružen Vlašićem sa sjevera i planinom Vilenicom sa juga.
http://lasvanskadolina.info/wp-content/uploads/2012/08/01-stari-grad-615x454.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvlk9mlipJCCctr_cvNwIRnI1wmf2JL2XcIs-K2Z3Nqw5fetA3ckHc1ujY

Travnička tvrđava je najimpresivnija tvrđava u Bosni i Hercegovini svih vremena i najbolje je očuvana.

Plava voda, Babanovac, Ugar, Stari Grad, rodna kuca Ivo Andric, Srednjoskolski centar Petar Barbarić, Elci Ibrahim – pasina medresa, Šarena dzamija i dr. su neke od brojnih destinacija u Travniku i okolini koje treba posjetiti te probati njihove tradicionalne delicije.

http://lasvanskadolina.info/wp-content/uploads/2012/08/04-rodna-kuca-ive-andric-615x510.jpg

Program  izleta:


Polazak ispred zgrade HEP-a (Poljičkacesta 73, Visoka, Split) u subotu 09.studenog 2013. u 6 sati ujutro. Vožnja brzom cestom prema graničnom prijelazu, uz stanku na granici. Po dolasku u Travnik, šetnja u pratnji lokalnog vodiča.

12,30 sati: odlazak na Vlašić, šetnja, ručak, slobodne aktivnosti. Po dogovoru povratak i zaustavljanje u blizini granice. U dogovoreni sat okupljamo se i krećemo prema Splitu.

Cijena uključuje:
Najam autobusa na relacijama prema programu putovanja, trošak vodića, trošak za granični prijelaz. Trošak organizacije putovanja je gratis.

Ukupna cijena za članove HES-a iznos 130kn, isto toliko i za jednog člana obitelji (sve je izračunato za 50 osoba, promjena broja ili odustajanja moglo bi mijenjati iznos, potrebna je rezervacija) .

ZA SVE INFORMACIJE I PRIJAVU JAVITI SE

   Miri Konsa na tel. 439 125  ili  mob. 099/270 5303

 
rujan 2013.
 
autohrvatska
 
HES i AUTOHRVATSKA su dogovorili posebne uvjete prodaje za članove HES-a. Detaljnije pogledajte na našoj stranici sa svim sindikalnim Pogodnostima.
 
 
srpanj 2013.
 

Zagreb, 17.  srpnja  2013. godine

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d.
n/r predsjednika Uprave
PREDMET: Očitovanje na prijedlog izmjene Kolektivnog ugovora za HEP – grupu (Bilten br. 303 od 26. travnja 2013.)


Poštovani,

Hrvatski eletrogospodarski sindikat – HES dana 05. srpnja 2013. godine primio je dopis Uprave HEP-a br. 5/5025/LG/TŠ kojim predlažete izmjenu Kolektivnog ugovora za HEP – grupu zaključenog 26. travnja 2013. godine. Vaš prijedlog odnosi se na brisanje članka 82. ( prigodna nagrada povodom Dana HEP-a) Kolektivnog ugovora za HEP – grupu.
Prava iz Kolektivnog ugovora su pojedinačna prava svakog radnika na kojega se Kolektivni ugovor primjenjuje. Središnji odbor HES-a raspravio je vaš prijedlog i donio sljedeće Odluke:

 1. HES kao stranka Kolektivnog ugovora za HEP-grupu  NE PRIHVAĆA PRIJEDLOG IZMJENE Kolektivnog ugovora , a koji se odnosi na brisanje članka 82.
 2. Ukoliko Poslodavci ne izvrše obveze iz Kolektivnog ugovora, zadužuje se Središnji odbor da svim pravnim sredstvima i postupcima zaštiti pojedninačna prava svojih članova.

            Apsolutno je neprihvatljivo obrazloženje prijedloga. Možemo se složiti da je gospodarska situacija u RH vrlo kompleksna. Kakve veze radnici HEP-a imaju s gospodarskom i financijskom situacijom u RH ? Nedopustivo je uspoređivanje radnika HEP-a s državnim i  javnim službenicima jer mi to nismo. Radnici HEP-a spremni su se solidarizirati s kolegama iz javnih i državnih službi na način da i oni ove , pa i slijedećih godina ostvare prava iz Kolektivnog ugovora koja im je njihov Poslodavac ( Vlada RH ) uskratio. Ne možemo se solidarizirati s Vladom ( poslodavcem )  koja našim kolegama uskraćuje prava iz K.U. Konačno svima treba biti jasno da je HEP trgovačko društvo koje posluje ili bi trebalo poslovati po Zakonu o trgovačkim društvima, što znači da ima svoje prihode, rashode , troškove.. U kontekstu „ konsolidacije državnih financija i smanjenja državnog deficita „ ne vidimo  način na koji možemo pomoći.  Uvjeti poslovanja na liberaliziranom tržištu također nisu valjani razlog vezan uz vaš prijedlog . Naime, svi znamo koliko dugo je tržište električne energije u RH otvoreno. Što ste čekali ? Da li su i za to krivi radnici HEP-a? Na kraju, Hrvatska elektroprivreda tijekom ove godine ostvaruje odlične poslovne rezultate , tako da se procjenjuje da je za I-VI 2013. ostvarena dobit oko 800 milijuna kuna . U takvim uvjetima poslovanja, pored brojnih načina da se smanje sveukupni troškovi , prava radnika iz Kolektivnog ugovora ne smiju biti upitna. Izvršavanje ugovorenih obveza iz Kolektivnog ugovora je garancija socijalnog mira u HEP – grupi.
S poštovanjem,

                                                                    Predsjednik Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata:
                                                                                             Dubravko ČORAK,v.r.

 
 
 
 

Zagreb, 17.  srpnja  2013. godine

OBAVIJEST ČLANOVIMA HES-a I OSTALIM RADNICIMA
ELEKTRODALMACIJE SPLIT

            Dana 09.07.2013. godine u Zagrebu je održan sastanak predstavnika Sindikata i Uprave HEP-a. Na sastanku nije bio Predsjednik HES-a. Dan prije sastanka Predsjednik Uprave mijenja termin i pozvane stranke.  U vezi s nekorektnim postupkom HES je Predsjedniku Uprave dostavio slijedeće očitovanje:

 Poštovani,
       Obavještavam vas da se na sastanak s izmjenjenim terminom neću odazvati iz slijedećih razloga:

 • Temeljem poziva od 2.7.2013. organizirao sam svoje obveze za taj radni dan,
 • Nitko nije kontaktirao sudionike sastanka o promjeni termina,
 • Na temu izmjena Kolektivnog ugovora ne želim razgovarati sa Sindikatima koji nisu stranke Kolektivnog ugovora ( TEHNOS i HEDISS)
 • Održavanje sastanka bez utvrđenog dnevnog reda samo je forma .

S poštovanjem,

Informacije koje su ovih dana plasirane od Mladena Borzića o pristupanju HEDISS-a kolektivnom ugovoru za HEP – grupu su grubo obanjivanje radnika „Elektrodalmacije“ Split i NEISTINA !
            Naime , HEDISS svjesno u svojoj izjavi o pristupanju ne citira članak 253. Zakona o radu o strankama Kolektivnog ugovora. Zakon o utvrđivanju reprezentativnosti sindikata jasno i nedvosmisleno je stavio van snage članak 253. te utvrdio da stranke Kolektivnog ugovora mogu biti samo sindikati kojima je temeljem Rješenja utvrđena reprezentativnost.
            Preme odredbama toga Zakona TEHNOS i HEDISS nisu i ne mogu biti stranke Kolektivnog ugovora za HEP grupu.
            Vijest:
            Dana 16.7.2013. održana je rasprava na Upravnom sudu u Zagrebu u predmetu koji je pokrenuo TEHNOS , a u vezi poništenja Rješenja o reperezentativnosti . U slučaju presude u korist TEHNOS-a , radnici HEP-grupe ostaju bez Kolektivnog ugovora. Presuda će biti javno objavljena u petak, 19.07.2013. o čemu ćemo vas izvijestiti.

                                                                                                Središnji ured HES-a

 
lipanj 2013.
 
PROFIL MOZAIK
 

S HES-om do povoljnijih školskih udžbenika

 
Vaš omiljeni sindikat i PROFIL MOZAIK dogovorili su povoljnu kupovinu cijelog asortimana uz posebnu akciju za školske udžbenike. Detaljnije pogledajte na našoj stranici sa svim sindikalnim Pogodnostima
 
 
svibanj 2013.
 

t-mobile

Podružnica HES-a Elektrodalmacija Split pokrenula je privatnu mobilnu mrežu (VPN) sindikata, u koju se može uključiti svaki član HES-a i članovi obitelji. U ponudi T-Mobile-a moguć je odabir jedne od 110 varijanti koju svaki korisnik može odabrati za sebe prema svojim potrebama. U prilogu smo prikazali 15 osnovnih varijanti kao podlogu za daljnje modifikacije.

Cjenik mobitela na web stranici će se još značajno korigirati ovisno o akcijama, tarifi i broju priključaka na pojedinog člana.

Informacije: Frane-Dražen Spain (098 9823 971, 099 2705 302)

 

Samsung Galaxy Fame imamo u ponudi po slijedećim cijenama:

Tarifa VPN Plus 300 8kn
Tarifa Premium 8kn
Tarifa Flex L ( 400/750minuta;Flat GPRS i SMS) 8kn
Tarifa VPN Plus 150 298kn
Tarifa VPN plus 100 598kn
Tarifa VPN Plus 50 1198kn

Uređaj je nasljednik Galaxy Mini 2 –odlična kupnja:

 
 
VPN ponuda generalno
Stanje na skladištu 22.siječnja 2013.
 
 
 
travanj 2013.
 

Poštovani kolege radnici,  budući umirovljenici

Nakon dugog niza godina, desetljeća marljivog, savjesnog i predanog obavljanja radnih dužnosti, pred Vama je novo poglavlje u životu u kojem više neće biti uobičajene radne rutine. Ovom prilikom nam nije namjera da Vas gnjavimo i opterećujemo nekakvim velikim filozofiranjima, već da Vam sa naše strane izrazimo jednu veliku i prije svega ljudsku zahvalnost za sve ove godine radnog vijeka u kojem ste svojim radom, znanjem i zalaganjem doprinosili izgradnji, prosperitetu i uspješnom poslovanju našeg zajedničkog poduzeća. Također i ništa manje važno, kao članovima Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata, zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju i dugogodišnjoj lojalnosti našem sindikatu koja je trajala i opstajala prkoseći turbulentnim okolnostima, pa i onim razdobljima kada možda i niste bili najzadovoljniji našim radom. Što još reći? Nadamo se i vjerujemo da usprkos okolnostima i cjelokupnoj društvenoj situaciji u mirovinu odlazite zadovoljni, i da ćete naći načina da slobodno vrijeme lišeno radnih obaveza ispunite na sadržajan i kvalitetan način. Na kraju nam ništa ne preostaje nego da Vam još zaželimo puno zdravlja u budućnosti i što sretnije predstojeće umirovljeničke dane!

HES - Odbor podružnice elektrodalmacija Split

 
ožujak 2013.
 
 

http://4.bp.blogspot.com/-r65xDCT_NqQ/UHjIAs2WEpI/AAAAAAAAAoU/gZJnBmj4YdM/s1600/Pablo+Picasso3.jpgPovodom dvadeset godina postojanja  HES-a
Podružnica HES –a ED-Split organizira izlet 13.4.'13.(subota) u  Zagreb na
Izložbu Pabla Picassa
Klovićevi dvori, Zagreb

 

 

 

Izložba je  otvorena u prostorima Klovićevih dvora 23.3.2013.

Izloženo je ukupno 56 slika i kipova (skulptura), a po izboru ravnateljice Nacionalnog muzeja Pabla Picassa u Parizu, Anne Baldassari. Ona je 2004. u Klovićevim dvorima bila kustosica izložbe Picasso i Dora Maar “Dodir pogledima”.
Ovo je jedinstvena prilika za upoznati sva razdoblja Picassova opusa, plavo, ružičasto, kubističko, klasično. Predstavljena su i neka od njegovih djela s elementima primitivističkog i ekspresionističkog slikarstva. Izložene su fotografije (ukupno četrdeset i jedna), te se prikazuje dokumentarni film koji u detalje razotkriva slikarev buran život.
Ekskluzivnosti izložbe doprinosi i činjenica da je ovo posljednja prilika da se djela iz stalnoga postava Nacionalnog muzeja Pabla Picassa vide izvan Musée National Picasso u Parizu. Matični muzej Pabla Picassa u svibnju završava sa rekonstrukcijama, te će se djela vratiti i više neće napuštatiMusée National Picasso.

Program  izleta:
Polazak ispred zgrade HEP-a (Poljička cesta 73, Mertojak,  Split)  u subotu 13.4.2013. u 6 sati ujutro. Vožnja autocestom prema Zagrebu, uz dvije usputne stanke za odmor. Po dolasku u Zagreb, odlazimo na izložbu u Klovićeve dvore. Očekivano vrijeme posjeta je između sat i pol i dva sata. Slijedi transfer do neke od gradskih pivnica ili trgovačkih centara prema dogovoru sa skupinom. Oko 14 ili 15 sati transfer do središta grada. Moguće je organizirati šetnju središtem Zagreba u pratnji lokalnog vodiča (bez nadoplate). U dogovoreni sat okupljamo se i krećemo prema Splitu.

Cijena uključuje:
Najam autobusa na relacijama prema programu putovanja, ulaznicu za Klovićeve dvore, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, porez na dodanu vrijednost. Trošak organizacije putovanja je gratis.

Ukupna cijena za članove HES-a iznosi 100,00kn, a ostatak do pune cijene plaća    Sindikat.

organizator je: turistička agencija F-TOURS putovanja doo Trg HBZ 3, Split

ZA SVE INFORMACIJE I PRIJAVU JAVITI SE   Miri Konsa na
tel.439 125  ili  mob. 0992705303

 

Zagreb, 06. ožujka 2013.          

                                 SVIM RADNICIMA HEP–ODS-a i HEP–OPS-a

 

Predmet : Organizacijske promjene u HEP-ODS-u i HEP –OPS-u

HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. i HEP- Operator prijenosnog sustava d.o.o.  donijeli su nove  Pravilnike o organizaciji i sistematizaciji, koji će se primjenjivati od 01. ožujka 2013. godine. Pravilnicima je na drugačiji način uređena organizacija i sistematizacija Društava u odnosu na dotadašnji Pravilnik. S obzirom da je u postupku provedba Programa zbrinjavanja koji se nalazi u Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje, naša je obveza da vas obavijestimo o daljnjim postupcima Poslodavaca, a sukladno našem dopisu od 18. siječnja 2013. godine.

 • Kadrovske službe u HEP-ODS-u će 15. ožujka 2013. započeti donošenje  pojedinačnih Odluka o otkazu, s ponudom novoga Ugovora, dok će Kadrovske službe u HEP – OPS-u istu proceduru započeti s danom 21. ožujka 2013. godine.

 • Razlika u rokovima je zbog različitih datuma predaje Programa u HZZ.

             Radnik koji je odlučio otići iz HEP-ODS-a  ili HEP OPS-a preuzima Odluku o otkazu i NE potpisuje ponuđeni Ugovor o radu, dok radnik koji ostaje raditi preuzima odluku o otkazu i potpisuje ponuđeni Ugovor o radu.
            Svaki radnik pored Odluke o otkazu i novog Ugovora o radu dobiti će i obrazac Izjave u kojem se može odreći prava na korištenje otkaznog roka. Datum prestanka radnog odnosa , voljom radnika može biti slijedeći dan nakon pruzimanja odluke o otkazu.
            Samo da podsjetimo, otkazni rok je pravo radnika ! U otkaznom roku radnik ima sva prava i obveze koje proizilaze iz radnog odnosa. Na brojne upite koje smo primili, odgovaramo da radnik u otkaznom roku, zbog kršenja radnih obveza može dobiti izvanredni otkaz i izgubiti pravo na otpremninu.
            Radnici koji potpišu ponuđeni Ugovor o radu, a njime su nezadovoljni, zahtjev za zaštitu prava dostavljaju Direktorici HEP-ODS-a putem Kadrovske službe.

            Za sve dodatne informacije svaki radnik može se javiti u matičnu kadrovsku službu.
                                               
                                                                                                                               

SREDIŠNJI URED HES-a

 
 
veljača 2013.
 

  DRUŠTVO ZA ŠPORT  I REKREACIJU ''ELEKTRODALMACIJA'' -  SPLIT

  

                                   
O  B  A  V  I  J  E  S  T

Poštovane kolege rekreativci,

Odlukom Uprave HEP-a za 2013. godinu ukinuto je financiranje „stavke 1316“ koja se odnosila na financiranje rekreativnih aktivnosti djelatnika HEP-a.

Uslijed gore navedenog razloga, Upravni odbor DŠR „Elektrodalmacija“ – Split donio je odluku o reduciranju rekreativnih aktivnosti, vodeći u prvom redu računa o masovnostima pojedinih aktivnosti, a ne želeći prekidati dugogodišnju sportsku rekreaciju djelatnika.
Nakon analize i uvida u korištenje termina od strane naših djelatnika, došlo se do zaključka o nastavku rekreativnih aktivnosti u sljedećim aktivnostima :

 1. Teretana i fitnes centar „GULIVER“
 2. Medicinska gimnastika „ SMILE“ – Gundulićeva
 3. Malonogometne aktivnosti – U.M.N. Split

Navedene aktivnosti će se financirati iz članarine Društva, pomoći Sindikata, kao i mogućih sponzorskih ili donacijskih sredstva.
Za sve ostale aktivnosti ( MORH-Duilovo, J.UŠ.O.-Bazeni, Dalmacija cement-Solin, Dizački Klub-Solin i Spaladium arena“ ), Društvo neće u 2013. godini sklapati Ugovore o suradnji.
Ukoliko se smatrate zakinutim odabirom rekreativnih aktivnosti, koje su odabrane isključivo zbog velikog broja korisnika navedenih usluga, slobodni ste zatražiti ukidanje Vašeg članstva u Sportsko društvo „ED“, najkasnije do 15.03.2013. godine.  

Koristimo i ovim putem priliku da vam se zahvalimo na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji i razumijevanju, koju iskazujete kroz članstvo u Društvu.

Sa štovanjem,

                        Predsjednik Društva:

Mijo Bakić

 
 
 

Provedba zbrinjavanja radnika

 

Plan aktivnosti (pdf)

Dopis - prekid važenja starog plana (pdf)

Odluka Vrhovnog suda (pdf)

 
siječanj 2013.
 
 

Zagreb, 18.siječnja

org_promjene
 
prosinac 2012.
 
Zagreb, 21. prosinca 2012.

REPREZENTATIVNOST

 
Pogledajte rješenje povjerenstva za formulaciju reprezentativnosti i ugovor koji smo temeljem tog rješenja sklopili sa Nezavisnim sindikatom (NSRHEP)
 
rješenje povjerenstva za ocjenu reprezentativnosti
sporazum NSRHEP - HES
 
 
Split, 17. prosinca 2012.
 
SOLIDARNA ISPLATA ČLANOVIMA HES-a ELEKTRODALMACIJE SPLIT

 

Na 8. sjednici Podružnice HES-a Elektrodalmacija Split donesena je odluka da se izvrši solidarna isplata članovima povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana u iznosu od 500 kn. Isplate će se vršiti preko tekućih računa.
 
 
Zagreb, 12. prosinca 2012.
 
OBAVIJEST ČLANOVIMA HES-a I OSTALIM RADNICIMA ELEKTRODALMACIJE SPLIT


            Na temelju učestalih upita članova HES-a i  ostalih radnika HEP- grupe , Središnji odbor na svojoj 19. sjednici održanoj dana 11. prosinca 2012. godine donio je odluku da se objavi  obavijest koja će biti razumljiva svim radnicima HEP-grupe.

 • Kolektivni ugovor za HEP – grupu ( Bilten 237 ) i sve njegove odredbe vrijede do 31.12.2012. godine .
 • S obzirom da nije sklopljen novi Kolektivni Ugovor , sukladno odredbama članka 149. i članka 27. Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje, sve odredbe postojećeg Kolektivnog ugovora nastavljaju se primjenjivati do 31.03.2013. godine , odnosno do sklapanja novog kolektivnog ugovora
 • U tijeku je utvrđivanje reperezentativnosti Sindikata za kolektivno pregovaranje, te  očekujemo da će Povjerenstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava u tjednu od 17.  do 20. rosinca 2012. donijeti riješenje o reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje
 • Pregovarački odbori Poslodavaca i reprezentativnih sindikata odmah će započeti pregovore na novom Kolektivnom ugovoru za HEP-grupu.
 • Sve informacije kojima nas mediji svakodnevno obasipaju NE ODNOSE SE na HEP i njegove radnike
 • Sindikatima HEP-a u postupku pregovaranja i sklapanja novoga Kolektivnog ugovora  partner nije Vlada RH, već Poslodavci članice HEP- grupe.
 • U tijeku su aktivnosti vezane za organizacijske promjene u HEP ODS-u ( sjedište) koje će se primjenjivati od 1.1.2013. godine , dok će se organizacijske promjene u ostalim dijelovima ODS-a  dovršiti do 1.4.2013.
 • Ne vjerujte ljudima koji šire lažne informacije među radnicima Elektrodalmacije.
 • Nije li bilo previše laži u kojima su uhvaćeni, potrošenih Vaših novaca od sindikalne članarine za koje će uskoro morati odgovoriti nadležnim tijelima RH.

                                                                                                    Središnji ured HES-a

 
 
studeni 2012.
 
POČETAK PREGOVORA SADA OVISI ISKLJUČIVO O AŽURNOSTI SINDIKATA U HEP - GRUPI


Klasa: 006-04/12-06/06
Urbroj: 689/1-12-2 od 6. XI. 2012. (370)


Na temelju članka 20. Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje (Narodne novine broj 82/2012 i 88/2012, dalje u tekstu: Zakon), a povodom zahtjeva Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata HEP-a, Nezavisnog sindikata radnika HEP-a i TEHNOS – Strukovnog sindikata radnika Hrvatske elektroprivrede za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata, Povjerenstvo za utvrđivanje reprezentativnosti objavljuje:

JAVNI POZIV

Pozivaju se sindikati koji imaju radnike članove zaposlene u trgovačkim društvima: Hrvatska elektroprivreda d.d., HEP – Proizvodnja d.o.o., HEP – Operator prijenosnog sustava d.o.o., HEP – Operator distribucijskog sustava d.o.o., HEP – Plin d.o.o., HEP – Toplinarstvo d.o.o., HEP – ESCO d.o.o., HEP – Odmor i rekreacija d.o.o., HEP – Opskrba d.o.o., APO d.o.o., PLOMIN HOLDING d.o.o., HEP – Obnovljivi izvori energije d.o.o., HEP – Trgovina d.o.o., HEP – Razvoj višenamjenskih nekretninskih projekata d.o.o. i ustanovi HEP – Nastavno obrazovni centar,  da u roku od trideset dana od objave ovoga poziva u Narodnim novinama, dostave Povjerenstvu za utvrđivanje reprezentativnosti podatke prema članku 19. stavku 1. Zakona.Podaci moraju biti razvrstani prema svakom pojedinom trgovačkom društvu, odnosno ustanovi.Reprezentativnost sindikata za kolektivno pregovaranje će se utvrditi na razini skupine poslodavaca navedenih u točki I. ovoga poziva.Podatke treba dostaviti Povjerenstvu na adresu: Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb. U slučaju da se sindikat koji ima radnike članove zaposlene kod poslodavca iz točke I. ne odazove ovome pozivu u navedenom roku, njegova se reprezentativnost neće utvrđivati.Ovaj javni poziv objavljuje se u Narodnim novinama i na mrežnoj stranici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava www.mrms.hr
            Svaki Sindikat u HEP- grupi na temelju Javnog poziva treba dostaviti podatke o broju članova, razvrstane po društvima HEP-grupe, najkasnije u roku od 30 dana od objave javnog poziva (16.11.2012.) Svi kojima je prioritet početak pregovora dostaviti će podatke žurno , a ostali prema vlastitoj savjesti. HES je dostavio podatke 19.11.2012.
                                                                                                           

Središnji ured HES-a

 
 
listopad 2012.
 
Zagreb, 27. listopada 2012.
 
ocitovanje 1
ocitovanje2
 
 

Zagreb, 18. listopad  2012. godine

OBAVIJEST RADNICIMA HEP – GRUPE


ZAŠTO TEHNOS BLOKIRA RAD POVJERENSTVA ZA UTVRĐIVANJE REPEREZENTATIVNOSTI SINDIKATA U HEP –GRUPI

            Iz priopćenja koja su objavljena o početku pregovora na novom Kolektivnom  ugovoru za HEP- grupu postoje dodatne radnje koje provodi TEHNOS. Naime , kolege iz TEHNOS-a svjesni su  da HES i NSR ne rade ništa protuzakonito , već naprotiv, žele da se sukladno Zakonu o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje utvrdi reprezentativnost Sindikata u HEP - GRUPI.
            Kolege iz TEHNOS-a , svjesni da imaju 9,26 % članova u odnosu na ukupan broj sindikalno organiziranih ( a potrebno je 20% , odnosno najmanje 2.552 radnika , člana Sindikata ) , na sve moguće načine nastoje usporiti donošenje odluke o reprezentativnosti, a samim time svjesno opstruiraju početak pregovora za novi Kolektivni ugovor. Stoga predlažu da se utvrdi reperezentativnost u HEP – Trgovini d.o.o., HEP- Proizvodnji d.o.o. i HEP – Operatoru prijenosnog sustava d.o.o., te pristupi sklapanju pojedinačnih Kolektivnih ugovora za ta društva.
            Pokušaj bi bio opravdan kada bi to dalo nekakav rezultat. Kolege su svjesni da neće biti parcijalnih Kolektivnih ugovora , već jedan za HEP-grupu , a iz nemoći , svojim postupcima svjesno i zlonamjerno nanose štetu svim radnicima HEP-grupe , pa i svojim članovima.
Stanje u odnosima između sindikata u HEP-u prije početka kolektivnog pregovaranja posljedica je sveukupnog, svima znanog, djelovanja kolega iz TEHNOS-a tijekom ove godine. Zajedništvo i povjerenje među sindikatima ne može se graditi na lažima i klevetama.
            Na kraju, početak pregovora ne ovisi o sindikatima ( HES I NEZAVISNI SINDIKAT HEP-a) koji će prema Zakonu biti reprezentativni , već o onima ( TEHNOS) koji to sigurno neće biti.

                                                                                   HES- središnji ured

 
 

Socijalni dijalog u tvrtkama u pretežitom vlasništvu RH

16. listopada 2012. godine, Gospodarski klub, Ulica grada Vukovara 78
u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava

Na sastanak su pozvani predstavnici uprava i nadzornih odbora trgovačkih društava u pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske i sindikata koji djeluju u tim društvima, te predstavnici sindikalnih središnjica, s ciljem razmjene mišljenja i pokretanja konzultacija o socijalnom dijalogu u navedenim društvima, kako bi se vidjelo gdje su problemi u socijalnom dijalogu i što se može učiniti na njegovom poboljšanju.

            Ministar rada i mirovinskoga sustava u uvodnom se dijelu osvrnuo na Zaključak kojeg je Vlada RH usvojila 2. kolovoza 2012. o pokretanju kolektivnih pregovora u tvrtkama i ustanovama u pretežitom vlasništvu države s ciljem usklađivanja materijalnih prava s pravima dogovorenim novim Kolektivnim ugovorom za državne službenike, a koji je Vlada RH, nakon uočenih problema u njegovoj provedbi i u dogovoru sa sindikatima, povukla na svojoj 53. sjednici, održanoj 20. rujna 2012 godine. Pojasnio je da intencija zaključka nije bila odrediti kako se određena pitanja moraju dogovoriti, nego da se u skladu s potrebom fiskalne konsolidacije države i pregovora s državnim i javnim službama i na ostalim područjima pokrene socijalni dijalog, a osobito u onim sredinama gdje se ne posluje dobro.

Također je u dogovoru sa sindikalnim središnjicama organiziran današnji sastanak, kao prvi u nizu konzultacijskih sastanaka o socijalom dijalogu u trgovačkim društvima u pretežitom vlasništvu RH.

Predstavnici sindikata tražili su potvrdu da nakon povlačenja Zaključka nije na snazi ostala nikakva nepisana uputa o nastavku njegove primjene. Također su istaknuli da je u većini trgovačkih društava socijalni dijalog između uprava društava i sindikata na zadovoljavajućoj razini, dok se kao najčešći problem pojavljuje nedostatak adekvatne komunikacije s resornim ministarstvima. U tom su smislu zamolili ministra rada i mirovinskoga sustava da u takvim slučajevima posreduje.

Ministar Mrsić odlučno je demantirao postojanje bilo kakvog usmenog ili nepisanog naputka o daljnjem provođenju zaključka nakon njegovog povlačenja. Sve one koji nisu u razumnom roku uspjeli ostvariti kontakt sa svojim resornim ministarstvom pozvao je da se obrate Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, koje će kao koordinator poticati ostvarivanje tih kontakata.

Na kraju sastanka zaključeno je da se socijalni dijalog u tvrtkama u pretežitom vlasništvu RH svakako treba nastaviti, na način da se srodna društva grupiraju te da se organiziraju zajednički sastanci uprava i sindikata s resornim ministarstvima, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva gospodarstva i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

                                                                             HES- središnji ured

 
 
 
2. listopad 2012.
ODGOĐEN POČETAK PREGOVORA O KOLEKTIVNOM UGOVORU
donosimo obavijest središnjeg ureda u cijelosti
 

Zagreb, 02. listopad  2012. godine

         
OBAVIJEST ČLANOVIMA HES-a ZAPOSLENICIMA
HEP - GRUPE

 

        Dana 02. listopada 2012. godine u Zagrebu je na poziv poslodavca održan sastanak pregovaračkog odbora Poslodavaca u HEP – grupi i registriranih sindikata. Tema sastanka je bila otvaranje pregovora na novom Kolektivnom ugovoru.

        Na sastanku je konstatirano da Sindikati u HEP-grupi nisu postigli sporazum o broju i sastavu Pregovaračkog odbora sindikata za kolektivno pregovaranje.

        Predsjednik HES-a izvjestio je Pregovarački odbor Poslodavaca da  su HES i NSR dana 24. 09. 2012. podnijeli zahtjev za utvrđivanje reprezentativnosti , Ministarstvu rada i mirovinskog sustava , Povjerenstvu za utrđivanje reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje .

        Postupak je u tijeku , a nakon što Povjerenstvo utvrdi reprezentativnost sindikata u HEP- grupi , a prema Zakonu, kriterij za reperezentativnost zadovoljavaju samo HES i Nezavisni sindikat radnika HEP-a, navedeni sindikati će pristupiti pregovorima za novi Kolektivni ugovor.

        Predstavnici drugih sindikata, koji neće imati pravo pregovaranja najavili su da će pronaći načina da iznesu svoje prijedloge i mišljenja kroz sami tijek pregovaranja, dok je TEHNOS najavio da će osporavati rješenje Ministarstva te na taj način vršiti pritisak da se i njih uključi u pregovore.
Zaključno, početak pregovora ovisi o Riješenju Ministarstva rada i mirovinskog sustava , te postupcima onih koji nisu reprezentativni.

                                                                             HES- središnji ured

 
1. listopad 2012.

NEMA DOGOVORA MEĐU SINDIKATIMA HEP-A

 

Dana 20. rujna 2012. godine održan je sastanak sindikata registriranih u poduzećima HEP grupe povodom poziva Uprave HEP d.d. na početak pregovora o novom kolektivnom ugovoru.
NAZOČNI: Damir PAVUK (HES), Meri UVODIĆ (HES), Luko MAROJICA (NSR), Denis GETO (TEHNOS), Slavko MANDEKIĆ (TEHNOS), Božidar OSTRUGAČ (EKN), Ivica LOVRINČEVIĆ (HEDISS), Sanja MRDULJAŠ (HEDISS), Slavenka LUKENDA (HEDISS) i Mladen BORZIĆ (HEDISS).
Predstavnik HES-a , D. Pavuk, koji sindikat je i sazvao sastanak, ukratko je iznio činjenice o isteku kolektivnog ugovora i početku pregovora, kao i stupanja na snagu Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tjelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje, te je u ime HES-a predložio da se postupi prema članku 8. istog Zakona, koji utvrđuje reprezentativnost sindikata u HEP-grupi.
Predsjednik NSR HEP-a L. Marojica se složio s prijedlogom HES-a.
Predstavnica HEDISS-a S. Mrduljaš je kazala da je to u skladu  s Zakonom, međutim da bi svi trebali biti svjesni situacije u HEP-u i u državi, te uzeti u obzir duljinu tog postupka.
Predsjednik TEHNOS-a D.Geto je postavio pitanje da li će se u tom slučaju reprezentativnost utvrđivati u svakom pojedinom poduzeću HEP grupe, našto mu je M. Uvodić odgovorila da je i do sada sklapan jedinstveni kolektivni ugovor za cijelu grupu,te da bi se u duhu novog Zakona to trebalo smatrati kao područje,odsnosno razina,pa smatra da nema logike da bi se reprezentativnost utvrđivala po društvima. Međutim, da je to jedno od pitanja o kojima će odlučivat Povjerenstvo
.
Zaključak je da će postupak utvrđivanja reprezentativnosti zajednički pokrenuti HES i NSR.

 
 

rujan 2012.

 

NIŠTA NOVA, NIŠTA NOVA.....

 

Dana 28. rujna 2012. održana je Skupština HES-a na kojoj je izglasan novi Statut HES-a. Tom prigodom gosti na skupštini bili su Predsjednik Uprave Zlatko Koračević i član Uprave Krunoslava Bolješić-Grgić.
U svojim pojedinačnim govorima nismo ništa novo doznali o ćemu Vas nismo već izvjestili, osim što je prijedlog o poticajnim mjerama za odlazak u prijevremenu mirovinu prolongiran do kraja godine.

 
Dana 11. rujna 2012. godine Središnji odbor HES-a održao je svoju 16. Redovitu sjednicu u Zagrebu.
Na sjednici je obznanjeno da je uprava HEP-a donijela odluku o početku pregovora o novom kolektivnom ugovoru s datumom 2.listopada 2012.godine.
Pregovarački tim od strane Uprave HEP-a čine: Krunoslava Bolješić-Grgić, Zvonimir Ercegovac, Bernarda Pejić, Lidija Gašparević i Ana Puljiz.
Prema Zakonu o radu i Zakonu o reprezentativnosti sindikati unutar HEP-grupe koji zadovoljavaju te kriterije su Hrvatski elektrogospodarski sindikat-HES i Nezavisni sindikat radnika Hrvatske elektroprivrede-NSR.
Uprava HEP-a također je obznanila da će donijeti odluku o Poticajnim mjerama za odlazak u prijevremenu mirovinu prije početka pregovora o novom Kolektivnom ugovoru.
 
Predsjednik podružnice HES-a Elektrodalmacija Split
    Frane-Dražen Spain    
 
Pišite, predlažite, pitajte, kudite...
golub