Turnir u kuglanju "ED2009"

 

Jubilarni drugi turnir u kuglanju pod nazivom "ED2009" u organizaciji sportskog društva Elektrodalmacije održan je 22. travnja 2009. u kuglani hotela Zagreb u Duilovu. Iako bi se konačni rezultati ukratko mogli opjevati stihom "..sve je isto ko i lani..", drugi turnir se ipak malčice razvio u odnosu na prošlu godinu. Prije svega zahvaljujući veseloj ekipi iz Šibenika koja je pojačala konkurenciju u muškom dijelu ždrijeba. Na jednom mjestu su se našli redoviti kuglači, oni koji su posljednji čunj srušili na prošlogodišnjem turniru, ali i oni koji su svoje porušili prije dvadesetak godina. Turnir je otvoren za sve naše djelatnike, svatko može pronaći sebi dostojnog protivnika.

Prošlogodišnji pobjednik Ante Kusačić nije se dao smesti, obranio je naslov. Iako će sam kazati kako je imao i ponešto sreće i kako zbog  kvaliteta kuglane nije ni očekivao vrijedniji rezultat, ipak je ostao žal za magičnom granicom od 200 čunjeva koja mu je za malo izmakla. Šibenčani su se nanizali u poretku odmah iza Ante, najbliži je ostao Jure Tepić, a koliko je turnir unatoč prijateljskoj atmosferi imao i natjecateljski karakter mogli smo osjetiti i u "prepirkama" natjecatelja i sudaca. Treće mjesto osvojio je Ivan Knežević koji je ukupno srušio jednak broj čunjeva kao i Zdravko Brajković, ali je bolji bio u "čišćenju", drugom kriteriju u ovakvom tipu natjecanja.  

U ženskom dijelu turnira Danica Runac je još jednom opravdala ulogu favorita i preostalim curama prepustila borbu za drugo mjesto. Senka Maras nije obranila prošlogodišnju medalju, dobar posao je napravila Draženka Barbarić koja je preskočila granicu od 100 čunjeva.

Cure su bacale po sistemu 15 + 15, a muškarci nešto malo više, 25 + 25.

Dodjela medalja se održala na večeri povodom završetka malonogometnog turnira "ED2009", a slike sa proslave možete vidjeti ako kliknete ovdje (fotofinale1 i fotofinale2). Čestitamo svim natjecateljima na dobroj borbi, a posebno pobjednicima na vrijednim rezultatima!

 

R E Z U L T A T I

     

muškarci

 

žene

             
1. Ante Kusačić 193   1. Danica Runac 115
2. Jure Tepić 187   2. Draženka Barbarić 101
3. Ivan Knežević 172   3. Mira Konsa 78
4. Zdravko Brajković 172   4. Senka Maras 77
5. Boris Jelić 165   5. Ana Perasović 70
6. Veljko Bušac 161        
7. Ivan Pažanin 156        
8. Nardi Nardelli 153        
9. Zlatko Ćuk 142        
10. Vlado Jurić 141        
11. Eduard Škec 134        
12. Ivica Mikelić 132        
             

Svakako pogledajte i naš  foto-album i vidimo se dogodine u, nadam se, još većem broju.