TITULA SINJU!

 

FINALE

Sinj  

3 : 2

  Pola Pola

Vukasović, Kokot, Mravak   

     

  Radan, Sviličić

 

ZA 3. MJESTO

PP Jug   2 : 2

  Centar upravljanja

penali   3 : 2  
Merc, Bulić (penali Merc, Bulić, Pavlinović)         

 Zeljko 2, (penali Babić, Šundov)

 

 

KONAČNI POREDAK:

1. SINJ

2. POLA POLA

3. PP JUG

4. CENTAR UPRAVLJANJA

 

Finalisti turnira ED2007 na zajedničkom poziranju prije početka susreta. Na slici su bijeli ozbiljni, a plavi nasmijani. Nešto kasnije, to se promjenilo.

 

Najefikasniji strijelac turnira

Romeo Jović (Udruga HEP Metković)      9

 

 

Najbolja momčad turnira "ED2007" je ekipa Sinja i više nego zasluženo najdraži trofej nose u Cetinjsku krajinu. Već drugu godinu zaredom pokal zaobilazi Split, kao da je brza cesta Trogir - Sinj već završena. Sinjani su, zanemarimo li jedan opuštajući vikend kada su poraženi od istih ovih Polapolavaca, pokazali zavidnu stabilnost i čvrstinu kakva se u ekipi Sinja godinama njeguje. Pod vodstvom po mnogima najboljeg igrača turnira Stipe Lapende, sa ponajboljim golmanom Boškinom, šefom obrane Bugarinom, opasnim strijelcima Vukasovićem i Mravkom i ostalim karikama (a slabe nema) nisu protivnicima ostavili ništa doli sportskih mrvica. U finalu im se hrabro suprotstavila srčana ekipa Polapolavaca koja je opravdala svoj nastup u finalu jer je većim dijelom susreta bila sasvim ravnopravan protivnik. Dapače, nakon početnog obostranog "raketiranja" protivničkih golmana, uslijedio je trenutak lucidnosti Sviličića koji je po desnoj strani zaobišao čuvara, izbio sam malo iskosa ispred vratara Boškina i prebacio loptu do slobodnog Radana na lijevoj strani kojem nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu.  Vrlo brzo na suprotnoj strani, nakon slobodnog udarca, lopta se odbila od živog zida Polapolavaca, na loptu je naletio Vukasović i iz voleja zatresao mrežu pored nemoćnog Kokana. Drugi zgoditak Sinjana je pao nakon duplog pasa Lapende i Bugarina, kada je potonji na lijevoj strani pronašao slobodnog Kokota i Kokan je opet svladan. S tim je rezultatom završilo prvo poluvrijeme. Sinjani su nakon primljenog zgoditka pomalo preuzeli inicijativu i Polapolavci su sve teže odolijevali sinjskim napadima. Nakon par minuta igre u drugom dijelu, Radan je povukao loptu sa svoje polovice igrališta, zaobišao posljednjeg igrača sinjske obrane, i pored vratara Boškina naciljao stativu. Uslijedila je kontra iz koje su Sinjani preko Mravka povećali svoje vodstvo. Napadi Polapolavaca su se bazirali na Sviličićevim probojima po desnoj strani i na nabacivanju lopte u protivnički kazneni prostor na čemu je inzistirao Kokan. Ta se taktika mogla isplatiti kada je neoprezni Boškin u želji da izbije loptu gurnuo Sviličića, a suci su dosudili penal. Međutim, Sviličić je pogodio stativu i to je Polapolavce psihički dotuklo. Do kraja su Sinjani imali više prigoda, a u zadnjim trenucima utakmice Sviličić je glavom prebacio Boškina i postavio konačni rezultat. Krasan zgoditak za završetak još jednog uspješnog turnira, ali samom strijelcu se na licu nije mogao očitati ni milimetar zadovoljstva. Šteta, jer su se Polapolavci na turniru predstavili u pravom svjetlu, uspjeli su jednom savladati nesavladive Sinjane, u četvrtfinalu su izbacili branitelje naslova i konačno, u finalu, vrlo dobrom i borbenom igrom tijesno izgubili od superjakog protivnika unatoč tome što je "Pola" momčadi cijelo jutro visilo na dalekovodu. Zato, glavu gore sve polovice, ubrzo će novi turnir.

 U borbi za treće mjesto ekipa Centra upravljanja je doživjela još jedan gorki poraz. Nakon vodstva od 2:0, potpuno su se opustili. Jugaši se nisu predavali, najprije su smanjili rezultat zgoditkom Merca nakon izvrsne reakcije u kaznenom prostoru, a potom samo petnaestak sekundi prije kraja i izjednačili. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca vratilo im se za poraz od Polapolavca u poufinalu. Osigurali su mjesto na pobjedničkom postolju i relativno dobar stol na završnoj večeri.

Tradicionalno, svi sudionici finalnog dana su se počastili u restoranu Rossi. Tom prigodom su podijeljeni trofeji i izrečeni prigodni govori. Opet tradicionalno, sudionicima se obratio i sindikalist Slavko Lech Walesa Grcić.

Od uredništva stranice www.elektrodalmacija.com čestitke prvenstveno ekipi Sinja na osvajanju turnira, svim momčadima na fer i korektnoj borbi, organizatoru na uspješnom vođenju turnira i Vama, dragi čitatelji, na redovitom prelistavanju ovih stranica. Za kraj, još Vas jednom podsjećam na naše vjerne navijačice.