turnir malog baluna

   
 
Komentar
 

Stariji će se možda sjetiti, a možda i neće, kada je neka ekipa bila toliko nadmoćna u okvirima našeg turnira. Makarani su prošle godine naslutili, a ove godine pokazali i dokazali kako je vrijeme da se trofej odseli nešto malo južnije.Od prve utakmice, pa sve do finala, svi protivnici su se uglavnom grčevito branili, ali ne i obranili.Pojačanja brižno skupljana prošle i ove godine zatvorila su jednu od najjačih cjelina sklopljenih u povijesti ovog turnira.

Makarani su pošteno proslavili titulu i pokazali se i kao odlični zabavljači. Podsjetili su nas na ona vremena kada je harmonika bila redoviti gost Jozinog restorana na Visokoj. Bio je to praznik i za tete iz restorana, kako se može naslutiti iz materijala sa naše multimedije. Uglavnom, Makarani su sasvim simpatična ekipa jednom kada harmonika krene. Organizator turnira već razmišlja kako će za idući turnir osigurati orkestar na svim utakmicama Makarske, radi mira u kući.Na svim razinama Makarani su se pokazali kao dobro organizirana ekipa, pribavili su posljednjih godina odlična pojačanja, jedino što još nisu uspjeli kupiti su - suci!

Ekipa Jug-a najveće je iznenađenje turnira. U finalu su nastupili bez ponajboljih igrača, Vukovića i Vukasovića, i takvi su pokazali vrlo jaki otpor. Da nije bilo nesretnog gotovo autogola kojim je načeta njihova mreža... A i da u Makarsku nisu preselili nekadašnji standardni prvotimci Jug-a... U finalu ipak nije dovoljna srčanost na rubu grubosti.Iz rijetkih nadhnuća ovog puta se nije rodio zgoditak. No, za iduću godinu realno je očekivati najmanje ovoliko koliko su postigli ovog proljeća.

Puno se očekivalo, a dobilo tek nešto manje od veterana Elektroprijenosa. U najvažnijoj utakmici protiv Makarske pokazali su vrlo malo i bez ispaljenog metka završili u borbi za treće mjesto. U revijalnoj utakmici u kojoj su Šibenčani došli bez glavnih zvijezda, veterani nisu imalo puno milosti. Svaki dodir lopte Bore Avramovića završavao je zgoditkom, pa je tako Boro preoteo titulu najboljeg strijeca uistinu najboljem igraču i strijelcu turnira Romeu Joviću. Ali, takva su pravila i brojke su neumoljive.

Šibenčani su i ove godine pobrali simpatije svojim entuzijazmom i sportskim duhom. Utakmice preko tjedna, kakvih je moralo biti zbog zgusnutog kalendara, Šibenčanima su posebno nezgodne jer gotovo s radnog mjesta žure prema Splitu, ali nikada od toga nisu pravili problem. A i ulazak u polufinale dovoljan je motiv za iduće pothvate. kako bilo, dogodine su među nositeljima u ždrijebu, i trebat će to i opravdati.

Ove godine polufinale je prošlo bez "domaćih" ekipa sa Visoke i trebat će tu dosta matematike da se nedostatkom novih kadrova (zbog politike firme) izmisle igračka pojačanja.

Organizacija turnira je na uobičajeno dobroj razini, nadamo se samo da će se dogodine termin turnira približiti zimskim mjesecima i da će nas i dalje pratiti sponzori: Odmor i rekreacija d.o.o. i HES - podružnica Split.

 

Vidimo se dogodine!