bozicna  

turnir malog baluna

   
 
Propozicije
Pravila

Pravila nogometne igre opće su poznata stvar. U igri od dva puta po dvadeset minuta potrebno je veliku loptu ubacit u mali protivnički gol. To i ne bi bilo tako teško da vas u tome ne onemogućava ekipa koja tu istu loptu baš u to isto vrijeme pokušava ubacit u vaš gol. Pa 'ko ga kome.

Fair play je neobavezna kategorija, ustanovljena kao nagrada za ekipe koje svoju nadmoć ne mogu dokazati igrom. Ipak, dojma smo da je lakše doći do dobrog rezultata bez fizičkih grubosti.

Ako još uvijek niste shvatili ovu igru, pročitajte propozicije Organizacijskog odbora!

Propozicije - ED 2019.

Turnir se igra po pravilima i propozicijama Hrvatskog malonogometnog saveza.

Pravo igranja imaju zaposleni djelatnici u HEP-u i HOPS-u.

Utakmice se igraju na parketu u maloj dvorani splitske "Spaladium arene" (Lora), pretežno subotom.

Ekipa nastupa sa 6 igrača (5+1) na terenu, a vrijeme igranja je 2 x 20 minuta. Igra se s loptom veličine 5.

Prvi dio turnira se igra po grupama - liga sistem. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake grupe nastavljaju takmičenje po kup - sistemu (na ispadanje)

U slučaju istog broja bodova, redoslijed ekipa utvrđuje se boljim međusobnim susretima, a zatim gol razlikom u tim susretima. Ako je i tada izjednačeno gleda se ukupna gol - razlika. Kod jednake ukupne gol razlike prednost ima ekipa koja je postigla više golova. U slučaju izjednačenosti po svim navedenim točkama, bolje plasiranu ekipu dobivamo ždrijebom.

Za vrijeme igre vratar ne smije primiti u ruke loptu vraćenu od svog igrača nogom. Vratar može u svakom trenutku prebaciti loptu rukom preko centra, ali ne može rukom direktno postići pogodak.

Igrač koji dobije crveni karton nema pravo nastupa u slijedećoj utakmici. Nakon isključenja ekipa igra 2 minute s igračem manje. Ako kažnjena ekipa primi gol unutar vremena od 2 minute, automatski se može kompletirati.

Svaka ekipa ima pravo na jedan "time-out" po poluvremenu.

Minimalni broj igrača potreban da bi se utakmica odigrala je 4 igrača po ekipi. U slučaju dolaska samo 3 igrača, ekipa gubi utakmicu sa 3:0.

Tri prvoplasirane ekipe na turniru dobivaju pehare nakon finalnih utakmica, a pehar je namijenjen i najboljem strijelcu turnira. U slučaju istog broja postignutih golova, najboljim strijelcem se proglašava onaj igrač koji je to ostvario iz manjeg broja odigranih utakmica.

 

Organizacijski odbor