bozicna  

turnir majušnog baluna

   
 
Propozicije Cage
Pravila

Pravila nogometne igre opće su poznata stvar. U igri od dva puta po deset minuta potrebno je veliku loptu ubacit u mali protivnički gol. To i ne bi bilo tako teško da vas u tome ne onemogućava ekipa koja tu istu loptu baš u to isto vrijeme pokušava ubacit u vaš gol. Pa 'ko ga kome.

Fair play je neobavezna kategorija, ustanovljena kao nagrada za ekipe koje svoju nadmoć ne mogu dokazati igrom. Ipak, dojma smo da je lakše doći do dobrog rezultata bez fizičkih grubosti.

Ako još uvijek niste shvatili ovu igru, pročitajte propozicije Organizacijskog odbora!

 

Propozicije - CAGE ED 2021.

 

Pravo igranja imaju samo zaposleni djelatnici HEP-a.

Utakmice se igraju u Sportskom centru „Olimp“, Lovrinačka 16.

Ekipa nastupa sa 3 igrača na terenu, koji se za vrijeme igre mogu mijenjati prijavljenim rezervnim igračima ekipe, a vrijeme igranja je 2 x 10 minuta, sa pauzom u poluvremenu od 5 minuta.

Prvi dio turnira se igra po grupama – liga sistem, gdje dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane ekipe, nastavljaju daljnje takmičenje kup sistemom (na ispadanje). Nakon završetka igranja u grupama, ždrijebom će se odrediti parovi sljedećeg kruga natjecanja. Prvoplasirane ekipe u grupama, ne mogu se susresti u utakmicama četvrt-završnice turnira.

U slučaju istog broja bodova, redoslijed ekipa utvrđuje se boljim iz međusobnog susreta, a zatim gol razlikom u tim susretima. Ako je i tada izjednačeno, onda na osnovi ukupne gol razlike. Kod jednake gol razlike prednost ima ekipa koja je postigla više golova. U slučaju izjednačenosti po svim navedenim kriterijima bolje plasiranu ekipu dobivamo ždrijebom (izvlačenjem).

Igrač koji dobije crveni karton nema pravo nastupa u slijedećoj utakmici. Nakon isključenja ekipa igra 2 minute s igračem manje.

Tri prvoplasirane ekipe na turniru dobivaju pehare nakon finalnih utakmica, a pehar je namijenjen i najboljem strijelcu turnira. U slučaju istog proja postignutih golova, najboljim strijelcem se proglašava onaj igrač koji je to ostvario iz manjeg broja odigranih utakmica.

Organizacijski odbor